Angoldir Maerdym

Scholarly male elven mage

Description:

Class Wizard 1
Background Cloistered Scholar
Alignment Neutral Good

Hit Points 7
Armor Class 13
Initiative +3

Abilities Str 9, Dex 16, Con 13, Int 18, Wis 13, Cha 14

Saves Str –1, Dex +3, Con +1, Int +6 Wis +3, Cha +2

Spell Save DC 14
Spell Attack +6

Bio:

Όταν το Myth Drannor έπεσε, το 714 DR, πολλοί επιζήσαντες μεταφέρθηκαν στην αρχαία πόλη της Evereska, εκεί, οι εναπομείναντες απόγονοι των μεγάλων οίκων του Cormanthor, σε συνεργασία με τους αρχηγούς των οίκων της Evereska ίδρυσαν τους «Εξορκιστές του Σκότους» μυστικό ιπποτικό τάγμα του οποίου σκοπός ήταν η εκδίκηση των δαιμονικών δυνάμεων που ευθύνονταν για την πτώση της πόλης των Ασμάτων (aka Myth Drannor). Μέσα στους επόμενους επτά αιώνες, το τάγμα κατάφερε να εντοπίσει πως η πηγή των κακών που προσέβαλλαν το Cormanthor δεν ήταν άλλη από τον έκπτωτο άγγελο Malzikid. Έκτοτε, τα μέλη του τάγματος άρχισαν να εκπαιδευόνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Malzikid, ωστόσο με την πάροδο των ετών, και καθώς η μαγεία των επικλήσεων αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Evereska το τάγμα ανέλαβε ουσιαστικά τον ρόλο της αντιμετώπισης διαφόρων εξωκοσμικών προκλήσεων.

Τα μέλη του τάγματος είχαν αντιληφθεί πως οι δυνάμεις του σκότους αυξάνονταν στην περιοχή του Cormanthor ιδιαίτερα μετά από την Εποχή των Ταραχών (Time of Troubles). Ωστόσο πήρε περίπου έναν αιώνα μέχρι οι πολιτικές συνθήκες να ωριμάσουν στην Evereska και να ξεκινήσει μια σταυροφορία που θα αντιμετώπιζε τους εχθρούς των Seldarine στο ιερό δάσος. Η αφορμή για την σταυροφορία ήταν η επέλαση του οίκου Dlardrageth και των Δαιμονονεραϊδών, γεγονός που έκανε τους ευγενείς της Evereska να συνειδητοποιήσουν το δίκιο του τάγματος.

O Angoldir γεννιέται μόλιςτο 1366 DR στην πόλη της Evereska. Γιός του Aelduin Maerdrym, απογόνου του χαμένου οίκου του Cormanthor και της Seirye Quiwenys, κόρης οίκου ευγενών της Evereska ο Angoldir είχε το προνόμιο να ζήσει μια ευχάριστη παιδική ηλικία στην Evereska.

Καθώς οι γονείς του Angoldir ήταν μέλη των Εξορκιστών του Σκότους, ο ίδιος από πολύ μικρή ακόμη ηλικία λάμβανε ερεθίσματα που με την πάροδο του χρόνου του δημιούργησαν μεγάλο ενδιαφέρον για την φύση των εξωκοσμικών όντων. O Angoldir άρχησε να ανακαλύπτει την μαγεία ήδη από τα 10 του χρόνια. Τα ενδιαφέροντά του σε συνδυασμό με το ταλέντο του οδήγησαν τους γονείς του να τον γράψουν στο φημισμένο κολέγιο Μαγείας και όπλων της Evereska.

Ο Angoldir άρχισε να καλλιεργεί το ταλέντο του στο κολέγιο της Evereska μέχρι τα 19 του, οπότε και ξεκίνησε το Spellplague. Η μαγική αυτή καταστροφή, αν και στέρησε από πολλούς την δυνατότητα χρήσης της μαγείας επέτρεψε στον Angoldir να εντρυφήσει επιστημονικά στην φύση της μαγείας. Ο ίδιος συνέχισε να μελετάει την μαγεία στο κολέγιο και να διερευνήσει την φύση της για τα επόμενα 90 χρόνια.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του γνωρίζει την πρώτη του αγάπη, Inneth Haladmire, η κόρη του High Elder της Evereska, η οποία εκπαιδευόταν σε μαγείες και όπλα προκειμένου να διεκδικήσει μετά από χρόνια τη θέση του πατέρα της. Αν και η Inneth φαινόταν να θαυμάζει την μαγεία του Angoldir, ο ίδιος απορροφημένος από τις σπουδές του άργησε να καταλάβει το ενδιαφέρον αυτό, και για λόγους κυρίως πολιτικούς, οι δυο τους δεν ξεκίνησαν ποτέ επίσημη σχέση.

Έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερες ικανότητες στις μαγείες προστασίας, επίκλησης, και ελέγχου του μυαλού ο Angoldir μεταβαίνει στην Myth Drannor, όπου μαζί με καθηγητές του και μέλη των εξορκιστών του σκότους προσπαθούν να αποκαλύψουν τα μυστικά του πύργου των Ανεμασμάτων (Windsong Tower).

Το 1487 το Shade Enclave πέφτει στη Myth Drannor. Πολλά μέλη των εξορκιστών του σκότους πεθαίνουν σε αυτή την βιβλικού μεγέθους καταστροφή, γεγονός που κάνει το τάγμα να αναπροσδιορίσει πλήρως τους σκοπούς του. Το τάγμα οφείλει να καταδιώξει και να εξουδετερώσει όλα τα Shades που επιβίωσαν από αυτή την καταστροφή ενώ παράλληλα πρέπει να διερευνήσει ορισμένες ύποπτες δαιμονικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα Western Heartlands.

O Angoldir έχει σταλεί στο Baldur’s gate προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο μια σειρά ανεξήγητων δολοφονιών συσχετίζονται με δαιμονικά όντα. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην πολή φιλοξενείται ως επιτιμος καλεσμένος και θεραπευτής από Δούκα της πόλης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει προκύψει μια άβολη για τον Angoldir σχέση με την κόρη του Δούκα Elise.

Ο ίδιος αμφιταλαντεύεται μεταξύ των επιλογών μιας πολυτάραχης ζωής εξυπηρετόντας τους σκοπούς του τάγματος, μιας πολυάσχολης καθημερινότητας ως μελλοντικός ακαδημαϊκός στην Evereska, αλλά και μεταξύ της αιθέριας αλλά και απρόσιτης Inneth και της ερωτικής αλλά θνητής Elise.

Angoldir Maerdym

Fall of Baldur's Gate John_Ardorius John_Ardorius